Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De bästa lediga lokalerna finns i Mörsil

Svar till ”upprörd gymnasieelev” LT 25 januari: Åre kommun har haft fyra högstadieskolor trots att det inte finns tillräckligt många elever för det.

Annons

Alla partier i kommunen var därför överens om att det räcker med tre högstadieskolor. Det är då rimligt att de är så utspridda som möjligt.

Järpen och Mörsil ligger nära varandra och i Mörsil fanns det bättre tillgång till lediga lokaler än i Järpen. Skulle högstadiet mitt i kommunen varit i Järpen hade kommunen varit tvungen att bygga betydligt mer än vad vi behöver i Mörsil.

Det innebär högre kostnader för lokaler och mindre pengar till lärarresurser och andra vuxna i skolan. Alla partier och politiker i kommunfullmäktige var därför överens om att högstadie i Mörsil var den bästa lösningen.

Mörsil är ett jättefint skolområde med flera idrottshallar.

I Järpen kan vi satsa på ett skolområde med fräscha lokaler för låg och mellanstadiet. Möjligheten att utveckla gymnasiet blir också bättre.

Självklart ska gymnasiet även fortsättningsvis ha en cafeteria, den behöver bara organiseras på ett annat vis än idag och hur är inte riktigt klart än.

Eva Hellstrand (C), kommunalråd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons