Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dåligt påläst råd

Annons

Anna Hildebrand, landstingsråd och miljöpartist i Jämtlands läns landsting, försökte vid det senaste landstingsfullmäktige, mästra media och tala om för dem vad som är lämpligt och inte lämpligt att skriva om i tidningarna, när det gäller landstinget. Hon menade att det nu börjar likna ett mediedrev, som också är negativt för länet.

Hildebrand har uppenbarligen inte förstått, att vi lever i en demokrati med yttrandefrihet och frihet för media att själva bestämma hur man vill granska makthavarna i det här landet. Det finns också stadfäst i våra grundlagar. Att ha en så hög politisk befattning som hon just nu innehar och inte ha mera kunskaper om vår grundlag är tragiskt och beklagligt.

Landstinget har styrts i stort sätt av samma politiska majoritet i ca 80 år, med det tillägget att Miljöpartiet stöttat upp S och V de senaste mandatperioderna, mot att man fått en post som landstingsråd, alltså den post Anna Hildebrand nu innehar. Detta har bidragit till att Miljöpartiet, precis som S och V, måste ta det fulla ansvaret för sakernas tillstånd i vårt landsting. Att då försöka gå ut och styra media, när det dyker upp besvärande omdömen om hur landstinget regeras går helt enkelt inte för sig. Detta sätter tack och lov våra grundlagar stopp för!

Christer Siwertsson (M) och gruppledare för den moderata landstingsgruppen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons