Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dålig nyordning på gymnasiet

Sedan de kommunala skolorna i Jämtland genomgått den onödiga omorganisationen och namnskyltarna ersatts med j! har kvaliteten på utbildningarna rasat. Ansvariga politiker har skött det slarvigt och oansvarigt. Begrepp som personalvård och elevinflytande verkar inte existera.

Annons

Politiker har öppet beklagat sig över hur olyckligt det är att lärarna uttrycker sin kritik inför elever och andra lärare. Jag vet inte deras avsikter. För mig står det klart att de frångår grundlagen och vill sätta munkavle på sina underställda. Ni som ska välja gymnasium till hösten ska inte heller förvänta er ett fullständigt schema förrän efter en månad, och detta efter varje terminsstart.

Du som elev bör också förbereda dig på att ditt eget schema måste fixas då bristen på lokaler är enorm och en schemaläggare har ersatts med en dator.

Hur politiker kan hävda att saknaden av lektionstimmar är en stimulerande kunskapsutveckling är för mig svårt att förstå. Alla kommande elever ska också veta att ni kommer att få stå i en matkö cirka 30 minuter varje dag.

På Jämtlands Gymnasium, JG, slutar alla lektioner samtidigt.

Att JG behandlar sina elever och lärare olika visste vi redan, men det ni inte visste var att om ni väljer NV får ni inget tillträde till datorsalar medan TE har tillgång till två hela skoldagen.

Jämtlands Gymnasium sysslar också med falsk marknadsföring då man säger att alla elever kan bli vad de vill, samtidigt som man avvisar nödvändig kunskap för elever för att spara pengar. Min uppmaning till er som ska välja gymnasium är att välja en friskola där man värnar om sina elever och lärare och ser till allas bästa.

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons