Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cyniska socialdemokrater

/

Annons

Ledande socialdemokratiska företrädare, med Mona Sahlin och LO-ordföranden Wanja Lundby-Wedin i spetsen, gör allt för att få det till att Alliansen ensam är orsaken till att arbetarna fråntagits rätten att kräva kollektiv-avtal av utländska företag. Men även att EU inte vill ändra på utstationeringsdirektivet. Det är ett fruktansvärt cyniskt spel när man hur lätt som helst kunnat hindra godkännandet av Lissabonfördraget och därmed tvingat EU till reträtt.

Det går nu inte längre att blunda för att detta är ett spel avsett för valet till Europaparlamentet. Men ett hänsynslöst spel med arbetarnas rättigheter som insats.

De nämnda (Mona Sahlin, Wanja Lundby-Wedin med flera inbillar sig, att de genom att lura svenska folket att tro – att socialdemokraterna genom en valseger i valet till Europaparlamentet – skall kunna ändra på utstationeringsdirektivet och rätten att teckna kollektivavtal, därmed skall få fler att rösta på socialdemokraterna. Men detta är en fruktansvärt cynisk bluff. Även om sossarna skulle få alla 18 parlamentsplatserna kan de inte göra det minsta för att förändra situationen till arbetarnas fördel.

I och med att de godkänt Lissabonfördraget har de inte bara svikit arbetare och löntagare utan definitivt stängt dörren för den svenska modellens återinförande.

Den som handlar så kan aldrig mer kräva någon som helst respekt.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons