Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Chefens lön viktigare än barnens säkerhet

Annons

Man brukar säga att barnen är vår framtid. Men nu bor vi i Ragunda kommun. Där tycker man att äldre män närmare pensionen är framtiden. Så pass mycket att man ger ett lönepåslag med 40 000 kronor per månad i pur glädje över att någon vill ta jobbet som kommunchef. Han har då samma lön, 90 000 kronor per månad som statsministern, men så har han ju enligt Yngström en omöjlig uppgift framför sig.

Vad ska vi då spara på? Skolskjutsar. En reviderad upplaga av Ragunda kommuns skolskjutsreglemente landade i våra postlådor, plötsligt tycker man att barn från sex år ska kunna gå upp till två kilometer efter vägar med 70 kilometer i timmen. Man har tagit bort krav på vägens trafiksäkerhet där barnet ska gå till exempel gångbana, gatubelysning, vägens bredd och standard.

Detta medför att man tar bort en taxibuss som gått i Bispfors-Utanede-Stadsforsen i minst 15 år. Vilket i sin tur innebär att man sätter sexåringar på en reguljär tur från skolan. Sen ska de själva veta när de ska kliva av. Om dom lyckas kliva av på rätt ställe (olika busschaufförer) så har då en sexåring två kilometer på en smal 70-väg utan trottoar eller vägren att gå hem. Nästa sexåring ska stiga av på en 90-väg, gå en kilometer genom skogen på en smal väg utan gatubelysning.

Skolchefen slår sig för bröstet och barn- och utbildningsnämndens damer hoppar av glädje för att man lyckats spara en krona, till fler löneförhöjningar? Så kan man fråga sig vad ger det för signaler ute i kommunen? Jo, lite av en attityd att är ni så dumma att ni bor i Ragunda så får ni skylla er själva!

I stället för att invånare i kommunen känner att barnperspektivet tas på allvar och att man därför uppfattar kommunen på ett positivt sätt, blir det snarare ett allmänt snack om den här jävla kommunen.

J Detta medför att man tar bort en taxibuss som gått i Bispfors-Utanede-Stadsforsen i minst 15 år. Vilket i sin tur innebär att man sätter sexåringar på en reguljär tur från skolan. Sen ska de själva veta när de ska kliva av.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons