Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Centerpartiets totalhaveri i kärnkraftsfrågan

Annons

Centerpartiet i vårt län liksom i hela Sverige har nu trasslat in sig i en svår förtroendefråga. Svängningen i kärnkraftsfrågan måste vara det största sveket i partiets historia mot medlemmar och väljare. Det är ett partidemokratiskt totalhaveri – så allvarligt att centern förmodligen inte kommer att hitta hem igen.

Visserligen i linje med alla andra svängningar från att ha varit företrädare för glesbygden till att förändra statsbidrag mm till storstädernas fördel, från att ha varit de små människornas parti till att företräda de rika med sänkta förmögenhetsskatter och skatteåterbäring till de som redan har, från att ha företrätt de utsatta till att sätta dit dem med försämringar i a-kassa och sjukförsäkring.

I kärnkraftsfrågan kan det väl inte vara så att centerpartiet har någon slags rikelands syn på hur detta skall drivas. Det kan väl inte vara så att centern anser att vi skall dra nytta av kärnkraften genom att enbart driva kraftverk, medan andra mindre bemedlade länder får stå för brytningen av uran och slutförvaringen av farligt avfall.

I rimlighetens och solidaritetens namn, måste väl även centern anse att vi skall bryta vårt uran själva och även slutförvara eller handlar det om att någon annan även i detta fall får ta ansvar för det som är problematiskt?

Eller är det så att Jämtlandscentern tycker att kärnkraftsström är bra att ha, men all brytning får ske på andra naturområden än i Jämtlands län?

Hur förklarar man denna dubbelmoral och denna totala svängning i den stora hjärtefrågan?

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons