Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Centern, lyssna till kunskapen!

Annons

Nu har nya uranletningstillstånd överklagats av Krokoms kommunledning. Tidigare har Centerpartiets ledning med bland andra Per Åsling, skyltat med att de är emot provborrningar som ej har godkänts av kommunerna.

Trots detta har Åsling röstat för Lissabonfördraget. När ska c-ledningen lyssna till partibröderna Håkan Larsson och Björn Wahlberg och ta avstånd från Lissabonfördraget? Dessa ledande och sakkunniga centerpartister är mycket kritiska till den maktöver-föringen som sker i Lissabonfördragets anda.

Den slutliga bestämmanderätten över våra mineraltillgångar flyttas från den kommunala vetorätten till de styrande i Bryssel. Samma sak håller på att ske med vindkraftverken där kommunens planmonopol kommer att avskaffas och besluten ska tas på riksnivå.

När EU: s miljö- och energiministrar kommer att träffas i Åre i juli har vi som länsinvånare en unik möjlighet att säga ifrån. Alla politiska partier har då möjlighet att inför detta forum klargöra vilken ställning de tar i dessa för vårt län livsviktiga frågor. Jag förväntar mig att samtliga partier både på lokal- och länsnivå snarast möjligt klargör sin inställning i frågorna.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons