Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Campus bästa läget för idrottsplats

Annons

Att skolorna behöver en centralt belägen idrottsplats instämmer jag helt med. Den planerade arenan i stadens norra utkanter ligger så långt bort, att den inte kan användas av skolorna.

Platsen för isovalen inom Campusområdet är nämligen enligt min åsikt ett bättre alternativ när det gäller skolidrotten. Fyrvalla var en bra och trivsam idrottsanläggning, som lätt nåddes av eleverna på Wargentinsskolan, Flickskolan, Norra skolan, Österängsskolan, Fagervallsskolan, Odenslundsskolan, Parkskolan, Karlslundsskolan, Körfältsskolan och Palmcrantzskolan. På sommaren tränade skolorna fri idrott där och på vintrarna issporter. Löparbanorna förvandlades på vintern till en isoval medan innerplan gav plats för hopp- och kastgrenar under barmarksäsongen och bandyspel och konståkning på vintern. Den nya arena jag tänker mig bör kunna vara lika enkel som Fyrvalla var på sin tid.

En idrottsplan inne på Campusområdet skulle bli till stor glädje för skolorna, fritidsgårdarna, dagisbarnen, Mitthögskolans studenter, elitidrottare och motionärer. Kanske blir det lättare att få acceptans för den påkostade arenan på Stadsdel Norr, om den inte tillåts bli ett monster, som slukar alla andra alternativ. Idrottslig verksamhet utomhus är inte något skolorna kan klara sig utan.

Inger Hultgren

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons