Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bygg ut sjukhuset smart

Annons

Häromdagen diskuterades  i denna tidning en utbyggnad av Östersunds sjukhus. Först blev jag häpen men efter genomläsning framgår det att finansiering skall beslutas i varje finansplan . Tack kloka planeringschefen.

När Östersunds sjukhus ska byggas om och moderniseras gäller det att inte göra om samma misstag som gjordes när Nya Karolinska byggdes i Stockholm, skriver läkaren  Håkan Borg i Åre.Foto: Ulrika Andersson

Önskelistan var lång. Det  Viktigaste är att byggnadskropparna görs anpassningsbara för skilda verksamheter i fortsättningen. Vi vet inte vilken verksamhet som kommer fram de närmaste 20 åren.

Vår region skall inte göra om Stockholms tragiska misstag – Nya Karolinska Sjukhuset (NKS) som blev tre ggr så dyrt i brist på  riktiga  avtal och opreciserade specifikationer  om vilka verksamheter som ska in.

Specialiteten allmänmedicin behöver ett stort tillskott. Sätt igång en omskolning redan nu

Med min långa läkarerfarenhet kan jag se att det fattas ett patienthotell. Patienter under utredning behöver inte ligga i onödigt dyra sjukhussängar. Detta hade NKS helt glömt. Låt oss vara klokare här i vår region Patienthotell också för anhöriga är en stor besparing.

 

Håkan Borg, Åre

Liberal forskande läkare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons