Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bräcke – behåll Fjällsta

/
  • Med tanke på de strålande resultat som elever med ursprung i Fjällsta skola uppnått, borde bygden samlas för att behålla skolan och säga nej till Bräcke kommuns nedläggningsplaner.

Annons

Missa inte LT:s nya app för Iphone och Android

Bräcke kommun vill lägga ner Sveriges femte bästa skola. Gällö skola klass 5A, blev länsmästare och senare Sveriges femte bästa skola i tävlingen "Vi i femman". Klassen är i sin helhet skolklassen från Fjällsta skola. Det är lågstadiet i Fjällsta skola som i sammanhanget framstår som den skola, som med sin enastående miljö och duktiga lärare är den främsta förklaringen till klassens strålande resultat.

Med PISA-resultat som är ständigt fallande, och de upprepade kvalitetsproblem som framkommer om den svenska skolan, verkar det helt huvudlöst av Bräckes kommunpolitiker att de vill lägga ner Fjällsta skola. Har nu vår fattiga landsortskommun något att vara stolt över borde vi väl kraftsamla för att bevara Fjällsta skola.

Tänk om och tänk rätt, ni i Bräcke kommuns ledning! Långsiktigt bör det vara en tämligen dålig affär att avveckla de framgångsrika delarna av kommunen till förmån för kortsiktiga besparingar. Man kan f.ö. fråga sig om det över huvud taget ens är en bra affär ur något perspektiv. Värna istället om en skola som kan producera så duktiga elever, och därtill sätta kommunens namn på kartan.

Sefast Tronde, Tavnäs

Håller du med? Har du något att säga? Vill du skriva en insändare i ämnet så klicka här och skicka in direkt till oss på LT!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons