Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bra beslut om regionerna

En majoritet av landstingets politiker, har tidigare fattat beslut i regionfrågan, innebärande en sammanslagning av Jämtlands län med Sundsvall och Ånge kommuner till att börja med.

Annons

Drivande och mest positiv har varit Robert Uitto och hans socialdemokrater. Vi moderater i landstinget, röstade dock enhälligt nej till att nu starta bildandet av en region. Vi menade och menar fortfarande, att frågan är så stor och omfattande, att vi behöver en ordentlig debatt ända ner på gräsrotsnivå, innan en regionbildning kan komma i fråga och då tidigast efter valet 2010.

Vi ska vara klara över att en regionbildning kan komma att medföra mycket stora förändringar i vårt län, exempelvis finns en uppenbar risk för att vårt sjukhus i Östersund, inte med automatik kan bestå, utan kraftiga nedskärningar.

Trots detta har vi moderater efter beslutet i landstingsstyrelsen, ändå bestämt oss för att delta i den förening som bildats, i syfte att förbereda en regionbildning. Detta av den enkla anledningen, att vi böjer oss för ett majoritetsbeslut i styrelsen, även om vi precis som många andra skeptiker, med stor oro tvingas följa den aktuella processen.

Regeringen har givit klartecken till bildandet av regioner i Sverige. Dock får landstingen i Norrland och några ytterligare landsting, avvakta fram till valet 2014, vilket för oss moderater känns mycket bra. Nu får vi den tid vi önskade, för att frågan bättre ska kunna förankras också hos allmänheten i vårt län.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons