Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bort med åldersgräns på energidryck

Det är många unga som är väldigt missnöjda med den nya åldersgränsen på energidrycker.

Annons

En kopp starkt kaffe innehåller 800 milligram/liter koffein och en Red Bull (en vanlig energidryck) innehåller 320 mg/l koffein. En del butiker har valt att ha en åldersgräns på 18 år, en del 15 år och få ingen alls, det är butiksägaren som väljer åldersgränsen.

På senare tid har några fallrapporter väckt misstankar om att taurin i kombination med alkohol kan vara orsak till plötsliga dödsfall hos unga människor.

Och ifall det är för risken att blanda energidrycken med alkohol som åldergränsen har kommit till så kan det ju lika gärna bli åldersgräns på receptfria läkemedel då det måste vara minst lika farligt att blanda läkemedel med alkohol som energidryck. Eftersom att de flesta 12–17 åringar har bekanta/vänner som är över 15 eller 18 år så är det rätt så onödigt med åldersgränsen då dom äldre lätt kan köpa ut energidryck.

Jag tycker att åldergränsen är väldigt onödig och jag vet att det är fastän åldergränsen ungefär lika många som konsumerar energidryck nu som innan åldersgränsen kom till.

Ta bort åldergränsen!! Den är bara riktigt onödig!

S

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons