Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Borgarna saknar lösning

Annons

De borgerliga partierna vann valet 2006 efter att ha lovat svenska folket att fler människor skulle få sysselsättning. När man läser tidningarna 2009 så läser man om ett Sverige där arbetslösheten ökar drastiskt.

Sedan mitten av 2008 har ordet ”varsel” blivit allt vanligare i media. Tusentals svenskar har fått sina liv krossade av dessa varsel och ännu fler har levt i en konstant rädsla för att förlora sina jobb. Den borgerliga regeringens arbetslinje verkar vara värdelös då svenskarna verkligen behöver sysselsättning. Detta är ett grovt löftesbrott och ett misslyckande från regeringens sida.

Utanförskapet som de borgerliga partierna lovade bekämpa ökar. Antalet socialbidragstagare ökar. Efter att ha misslyckats med att förverkliga sina visioner så letar den borgerliga regeringen efter en syndabock.

I stället för att diskutera jobb och bekämpandet av utanförskap har den borgerliga regeringens starkaste parti, moderaterna, på sistone pratat om att ställa mer krav på invandrare. Moderaterna har börjat behandla invandrarna som syndabockar för sitt eget misslyckande. Med sådan borgerlig populism vill de borgerliga vinna valet 2010.

Inom den borgerliga populismen ingår också skattesänkningar. När Sverige har ett budgetunderskott på 60 miljarder kronor så väljer den borgerliga regeringen att sänka skatten. Regeringen väljer alltså att sänka skatten på lånade pengar.

Det är uppenbart att den borgerliga regeringen inte kan lösa sveriges ekonomiska problem när de driver en oansvarig populistisk politik för att samla främlingsfientliga och nyliberala röster inför valet 2010.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons