Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bojkotta tennismatchen

Annons

I kölvattnet av diskussionerna om Sveriges tennismatch mot Israel har hetsargumenten haglat tätt. Bojkottaktionerna och Malmö kommuns beslut att matchen ska spelas inför tomma läktare har beskyllts för både antisemitism och judehat.

Att använda sig av termen judehat är befängt. Flertalet av judarna i världen, däribland många svenska, tar bestämt avstånd från den sionistiska ideologin som styr staten Israel. Många judiska medborgare har fängslats på grund av sina protester mot landets diskriminerande lagstiftning och arméns krigsförbrytelser. Israel har av många oberoende organisationer jämförts med Sydafrikas apartheidssystem. Arméns krigsförbrytelser på Västbanken är väldokumenterade.

I debatten likställs antisemitism och israelhat, en tvivelaktig jämförelse när många stora judiska organisationer tillhör de främsta kritikerna av staten Israel under mottot ”Inte i Vårt Namn”.

Ett framtida Palestina med fullständiga mänskliga rättigeter för alla dess medborgare oavsett religiös eller etnisk tillhörighet må te sig som en önskedröm, men är likaväl en möjlig framtida lösning. Ett steg på vägen kan vara den av FN stödda tvåstatslösningen. Riksidrottsförbundet har som policy att internationellt utbyte inte ska ske med länder som diskriminerar medborgare. Tennisförbundet gick emot detta när en Davis Cup match spelades 1968 mot dåtida Rhodesia (Zimbabwe) och upprepar detta nu genom att spela mot apartheidsstaten Israel.

Vår protest riktar sig mot all diskriminering. Bojkotta tennismatchen mot Israel så att inte våra judiska medborgare riskerar att bli betraktade som anhängare till den israeliska apartheidsregimen.

J Bojkotta tennismatchen mot Israel så att inte våra judiska medborgare riskerar att bli betraktade som anhängare till den israeliska apartheidsregimen.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons