Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bojkotta Mittnabotåget!

/
  • Kommunistiska Partiet Östersund uppmanar alla att på alla upptänkliga sätt göra klart för Veolia att vi i Jämtland inte accepterar Veolias stöd till Israels förtyck av palestinierna.  Foto: Elisabet Rydell-Janson

Annons

Från den centrala delen av Jerusalem har det byggts en spårvagnslinje fram till de israeliska bosättningarna. Det bolag som byggt denna linje och trafikerar den i dag är Veolia. Samma bolag kör Mittnabotågen mellan Sundsvall och Trondheim.

Under den tid som den avskyvärda apartheidregimen i Sydafrika fanns, så var parollen bland alla progressiva människor: Bojkotta Sydafrika. Detta var en framgångsrik väg som hjälpte till att störta regimen.

Nu är det dags för alla progressiva och rättstänkande människor att göra samma sak med Israel. Att Veolia kör spårvagn i Jerusalem är detsamma som ett direkt stöd till Israels politik mot palestinierna. Bojkotta Mittnabotåget.

Det här kravet kan vara svårt att uppfylla, men det finns vissa alternativ. SJ kör enstaka tåg från Jämtland till Sundsvall och vice versa. Även Länstrafiken och Y-buss trafikerar sträckan Östersund-Sundsvall.

Vi hoppas att Veolia Transport Sverige blir medvetna om att allt fler utförsäljare av trafik inte vill kopplas samman med oetisk verksamhet och att företaget därför agerar för att Veolia Israel avbryter sitt engagemang i Israel.

Om denna fråga har påverkat att Veolia inte fick fortsatt förtroende att köra Stockholms tunnelbana, vet vi inte, men även stora företag är påverkbara när profiten hotas. Vi uppmanar er till att på alla upptänkliga sätt göra klart för Veolia att vi i Jämtland inte accepterar Veolias stöd till Israels förtyck av palestinierna. Ett sätt är att undvika att resa med Mittnabotåget, att bojkotta Mittnabotåget.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons