Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blir bara sjukare av sjukvården

Annons

Jag har gått sjukskriven länge nu och har kämpat mig igenom varje dag med konstant smärta. Vid varje läkarbesök har jag fått nya mediciner. Sedan tror de man ska gå hem och vara nöjd.

I stället borde de lyssna och göra de undersökningar patienten vill. Man känner ju sin egen kropp bäst. Är det en proffsig läkare ordnar han/hon så att man ska få de undersökningar man vill ha.

Syns inget på någon röntgen kan man gå vidare. Det finns andra fina apparater man kan använda, exempelvis ultraljud med mera.

För mig har det bara dykt upp nya symptom. Man våndas över vad som verkligen är fel och hamnar i en ond cirkel. Man börjar ta till sprit för att dämpa smärtan – det blir ju bra för stunden, men dagen efter så kommer ångest och man får ännu ondare.

Varför ska man behöva tjata och kämpa för att få den vård man behöver? Smärtorna gör att min kropp håller på att lägga av och all energi håller på att ta slut.

Måste jag ta till sprit och sömntabletter? Jag vill inte äta en massa mediciner som inte hjälper, jag vill bara veta vad som är fel och veta om det går åtgärda.

Jag har kontaktat andra sjukhus runt om, men det ska vara remiss överallt och då ska du be en läkare om den. Vem orkar hålla på så?

Nej, jag är så trött på detta så jag spyr. För varje ny dag får man ondare och ondare och nya symptom tillstöter. Det ska inte behöva vara så här.

Tyvärr är det Jämtlands läns landsting jag tillhör och sjukvården har gjort mig sjukare.

Nu ska jag ringa två instanser igen på Östersunds lasarett och dra min historia. Man har ju inte råd med något privat sjukhus heller. Hade jag haft det skulle jag åkt för länge sen.

Också familjen drabbas av all frustration och irritation man har på grund av smärtan och för att man inte får rätt hjälp.

J Man börjar ta till sprit för att dämpa smärtan – det blir ju bra för stunden, men dagen efter så kommer ångest och man får ännu ondare.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons