Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Billigt långväga smör

Ser att Coop i sitt veckoblad erbjuder smör från Lindahls Mejeri. Hur många vet att "Lindahls Mejeri" inte alls är något mejeri utan en importfirma utan någon som helst tillverkning av egna produkter? Varorna köps in där de råkar vara billigast och paketeras och försäljs i Sverige.

Annons

Det är ingen tillfällighet att smörförpackningen är förvillande lik Milkos.

Men Lindahls håller sig naturligtvis inom lagens råmärken därvidlag. Lindahls anger också ursprungsland; nåja, det står i alla fall "Tillverkat för EU" på paketet, men det är rätt finstilt. På Lindahls storsäljare "Turkisk yoghurt" upplyser man faktiskt att den är tillverkad i Tyskland, och det är inte så finstilt heller, så där har man som konsument större möjlighet att veta vad man köper. Om man kollar lite.

För att stötta vår egen mjölkproduktion, och för att minska på onödiga transporter betalar vi konsumenter nu både en och två kronor mer för (någorlunda) lokal mjölk.

Samma gäller smöret. Låt oss slippa smör som fraktas hit och dit och ända till Östersund. 

Så varför detta smör från Lindahls? Billigare, aha? Större vinst? Ännu större för Lindahls "mejeri"?   Jag  vill verkligen, verkligen att Coops inköpsansvarig berättar hur man resonerar  och jag vill inte höra några svepande formuleringar om att "tillgodose kundens krav" 

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons