Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bilaffären blev en riktig soppa

/
  • Johnny Åkerlund berättar om en bilaffär som inte gick som planerat.

Annons

En person köpte en bil som fortfarande byggs i Sverige hos en för märket auktoriserad återförsäljare i länet.

Trots dyr service började bilen efter en tid krångla och stannade ett flertal gånger vilket orsakade bilägaren besvär och stora ekonomiska utlägg genom verkstadsbesök hos den 

auktoriserade verkstaden. Efter ett flertal verkstadsbesök som endast resulterade i att bilen fortsatte stanna, ledsnade bilägaren på tjafset och odugligheten från verkstaden och ville byta ut bilen.

Hör och häpna är bilen plötsligt så värdelös att den auktoriserade återförsäljaren ansåg sig inte kunna byta in den. Förslaget från bilförsäljaren var att kunden ska sälja bilen till ett märkesobundet företag som handlar med bilar som de finare auktoriserade handlarna inte vill befatta sig med. 

Tveksamhet från bilägaren som slutligen går med på att märkeshandlaren tar kontakt med det uppköpande företaget.

Affären med det bilföretaget resulterar i ett skambud, men som bilägaren i ren frustration i en stressad situationz ändå godtar.

Någon vecka senare annonseras och säljs bilen av den märkesobundna bilhandlaren till ett pris tre gånger det som märkeshandlarens erbjöds.

Uppenbarligen så har märkesverkstaden inte den kompetens som kan krävas av en sådan. Den märkesauktoriserade bilfirman har med god marginal frångått god affärssed.

Kontentan. Ta inte för givet att auktoriserade bilhandlare/verkstäder är mer seriösa än övriga.

Johnny Åkerlund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons