Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Behåll Brunflokrönikan – värdet kan inte mätas

Jag tycker att Brunflo församling och kyrkoråd måste skämmas ordentligt!

Annons

Församlingen har nära sex miljoner i kassan! Men ändå anser man sig inte ha råd med ett litet årligt bidrag om 25 000 kronor till utgivningen av Brunflobygden.

Jag håller med Sven Schylberg att församlingen därmed inte värnar om sina församlingsmedlemmar. Värdet av utgivningen av krönikan kan inte mätas i pengar utan i det historiska värdet som är stort.

Både Brunflo och Marieby församlingar, Brunflo och Marieby hembygdsföreningar kommer att förlora stort på om boken upphör att framställas.

Många köper boken därför att någon släkting står omnämnd. Eftersom jag själv under många år tillhört styrelsen för hembygdsföreningen och även krönikekommittén vet jag att försäljningen minskade katastrofalt när kyrkans uppgifter togs bort ur krönikan. Man skyllde på att det inte gick att ta fram uppgifterna på grund av tidsbrist! Men det är fel.

Hur kan nästan alla krönikor som ges ut i vårt land innehålla de uppgifterna om ingen hade tid? Nu vill jag och säkert de flesta av Brunflos och Mariebys församlingsbor, ja alla i båda hembygdsföreningarna, att krönikan ska tryckas och utges. Kyrkan måste bidra med det ekonomiska.

Bror Halvarsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons