Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bättre villkor för företag

Att stärka möjlighet för företagare att våga anställa en till, en till och en till har varit ett stort fokus för Centerpartiet i regeringsarbetet.

Annons

Ett steg till det bättre kan nu bli verklighet. På Centerstämman i Örebro i maj i år bifölls mitt förslag att införa ett generellt högkostnadsskydd för företags sjuklönekostnader. I regeringens presenterade budgetpropositionen fanns detta med. Det handlar om en reform som gör gör det mindre riskfyllt för företagare att anställa.

Regeringen föreslår att ett generellt högkostnadsskydd omfattande alla arbetsgivare som ger arbetsgivaren möjlighet att få ersättning från Försäkringskassan för sjuklönekostnader som överstiger två och en halv gånger den genomsnittliga sjuklönekostnaden som samtliga arbetsgivare har för sina anställda.

Samtidigt som det här skapar förutsättningar för företag att vågar anställa fler ökar chanserna till jobb för de som tidigare drabbats av längre sjukskrivningar.

Något som är väldigt viktigt i dessa finansiella kriser då riskminimering ökar och risker att försätta många i ett permanent utanförskap. Förslaget innebär enkla och tydliga regler samtidigt som den ökande tryggheten att våga anställa bidrar till att fler har chansen att få ett arbete.

När riksdagen har godkänt förslaget så är det tänkt att det börjar gälla från och med första juli nästa sommar.

Daniel Danielsson (C), kommunstyreledamot i Åre

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons