Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bättre för bussen i Järpen

Den 24 aug flyttade Länstrafiken all sin trafik från järnvägsstationen i Järpen till den nya busstationen på Norra vägen.

Annons

Det betyder inte att tågtrafiken skall försämras eller att färre tåg skall stanna där.

De allra flesta resor med buss är inte tågkopplade. Länstrafiken tycker därför att en busstation på ”rätt sida ” av E 14 är att föredra. Norra vägen är en mer central placering i förhållande till var bostäder, arbetsplatser och skolor finns i Järpen. Bussangöringen vid Racklövskaskolan (den så kallade Borggården) har inte varit bra och togs bort förra hösten.

Åre kommun har nu anlagt en bra busstation längs Norra vägen. Där finns bra utrymmen för fordonen, bra skyltning. Väntsal inomhus i bibliotektes lokaler, väderskydd kommer att sättas upp vid resp hållplats. Pendlarparkering anvisas av kommunen och kan byggas ut efter de behov som finns.

Trafikeringen av Norra vägen och inte järnvägsstation i Järpen innebär att ”rundkörningen” minskar. Det är bra för miljön och för att allt fler turer går genom Järpen och inte som tidigare har sin start- eller sluthållplats där. Centralt i Järpen finns också en hållplats längre österut på Norra vägen, samt längs Skansvägen.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons