Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bäst att ha Jens i Bryssel

Annons

Ifall Östersunds kommunalråd Jens Nilsson blir EU-parlamentariker kommer han även att representera oss som bor utanför Östersund och vi kanske har en annan syn på honom än Östersundsborna. Mitt första intryck av Jens var när han i samband med dåvarande regeringens beslut att lägga ner flygflottiljen på Frösön, kastade sej på första morgonplanet till Stockholm, för att lobba mot nedläggningen bland sina partikamrater i riksdagen.

Då förre försvarsministern – Leni Björklund – kom till Östersund för att förklara regeringens beslut möttes hon av en stor skara uppretade åhörare framför rådhuset som buade och visade sitt missnöje. Det påstås – men det går ju så många rykten – att kommunalt anställda hade fått ledigt för att kunna åka till mötet, samt att man den dagen fick åka fritt på Länstrafikens bussar, men det måste givetvis vara en skröna.

Dessutom tog Jens de partikamrater som satt i riksdagen i örat för att dom följde partibeslutet och inte röstade emot nedläggningen. Det här fick till följd att de fick många verkliga hatbrev och anklagade för svek.

Med facit i hand visade det sig sedan att det inte alls blev den katastrof som utmålats, snarare tvärtom, Någon ursäkt till berörda partikollegerna har jag inte sett i tidningarna. Däremot uttalande av Jens där han mer eller mindre tar åt sej äran av dom positiva följderna av nedläggningen!

Men när allt kommer omkring så kanske det är bäst – i alla fall för oss på glesbygden utanför Östersund – att Jens jobbar nere i Bryssel.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons