Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barn missbrukar energidryck

/

Jag har sett ett bra tag nu hur energidrycksmissbruket kommer längre och längre ner i åldrarna och jag upprörs över att barn får köpa dessa drycker.

Annons

Jag jobbar inom skolan och ser dagligen hur barn (mest pojkar) i åldern 10–12 år köper och dricker dessa drycker för att få en ”kick”.

Nyligen var det disco där medelåldern låg på tolv år och där gjorde många sin energikicks-debut.

Det handlades och dracks massvis av Red Bull och liknande drycker och många fick sig en kick ett tag för att efteråt bli helt trötta.

I Strömsund får inte barn under 18 köpa dessa drycker och nu anser jag att resten av länet också måste ta sitt ansvar och sluta sälja denna drog till småbarn!!

Det som händer när de dricker energidryck är att de reagerar som om de skulle ha hällt i sig ett stort antal koppar kaffe; Hjärtat slår fortare, adrenalinet rinner till och de känner sig onormalt pigga.

Hur många vuxna skulle låta sin tioåring dricka fem koppar kaffe på raken?

När koffeinet och sockret gått ur kroppen blir barnen tröttare än normalt och tar gärna en dricka till för att pigga upp sig.

Visst låter det som om det handlar om en drog, bara det att den kan handlas på alla livsmedelsaffärer av vem som helst. Det låter ju inte klokt! Föräldrar, kolla vad era barn dricker och varför dom gör det.

Handlare, jag förstår att ni gör en bra profit på dessa drycker, men det kan inte bara handla om det. Visa er goda moral och att ni kan stå upp mot detta missbruk och vägra sälja energidryck till barn!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons