Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barn blir slagträn i Vellinge

Annons

Unga omyndiga flyktingar hamnar under kommunalrådet Lars-Ingvar Ljungmans paragrafrytteri i Vellinge. Varför använda dessa barn från bland annat Afghanistan som ett slagträ i hans maktspel mot Malmö Stad? Finns det inget humant tänkande överhuvudtaget?

Ljungman säger sig företräda folket i Vellinge kommun. Då ställer jag mig frågan: Hur vet han att de verkligen tycker på det viset? Om det nu skulle vara så, innebär det då att det är rätt utifrån ett humant ansvarsfullt agerande.

Har han inget eget ansvar i frågan då? Jo, självklart har han det som folkvald.

Om nu beslutsgången är rätt eller fel måste ju vara en fråga som reds ut i efterhand. Det faktiska problemet är att barn som kommer hit utan föräldrar, från krigshärjade områden måste ha ett tillfälligt boende och då måste det vara vårt gemensamma ansvar att hjälpa dessa utsatta barn. Detta innebär ingen kostnad för kommunen då Malmö Stad betalar notan.

Vad det egentligen handlar om är 30 tillfälliga platser för barn från Somalia och Afghanistan som inte kostar Vellinge kommun en enda krona.

Lars-Ingvar anser att det är ett ”sammanbrott för svensk flyktingpolitik”. Jag tycker det är ett sammanbrott på ett helt annat ställe!!!

Nu får det inte bli på det viset att hela Vellinge smutskastas som i den gamla Sjöbotragedin. Detta verkar så här långt vara en maktkamp mellan Lars-Ingvar Ljungman och Malmö Stad.

Låt gärna Lars-Ingvar leka men inte på dessa barns bekostnad.

Tony Englund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons