Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bara vanligt sossegnäll

Harriet Jorderud, socialdemokraternas landstingsråd nummer två, oroar sig över vägstandarden i vårt län och skyller naturligtvis som hon och övriga sossar alltid brukar göra på vår regering.

Annons

Länet har helt enkelt fått för lite pengar för att hålla länets vägstandard i gott skick, är hennes budskap.

Sanningen är att länet aldrig tidigare fått så höga väganslag som nu. När det gäller investeringar, har länet fått en uppräkning av länsanslaget med nästan 50 procent. I pengar räknat motsvarar det 477 miljoner kronor till landsvägar, gång- och cykelvägar under perioden 2010-2021. Utöver det kan ytterligare 120 miljoner kronor komma att satsas på länets vägar. I tillägg har vi också extra stöd för de enskilda vägarna, ett stöd som också det utökas kraftigt!

Att rusta upp och underhålla ett vägnät som de tidigare socialdemokratiska regeringarna under årtionden låtit förfalla, tar sin tid och kräver mycket pengar, men alliansregeringen är i alla fall på god väg och dessutom är nu infrastruktursatsningarna regeringen gör, finansierade till sista kronan.

Det är trist när ett av majoritetens landstingsråd, medvetet eller omedvetet felinformera länets befolkning i viktiga frågor. Med fyra landstingsråd i den politiska landstingsledningen, borde man kunna ställa åtminstone ett krav på dem och det är att råden tar reda på fakta, innan de fladdrar ut i den politiska debatten!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons