Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bara de trygga är starka

Annons

Demokrati innefattar för mig att verka tillsammans med andra och ta ansvar för gemensamma beslut men blir vi färre politiker och få som jobbar i folkrörelsernas föreningar så utarmar vi möjligheterna kunna påverka.

Vi sossar har kämpat för att alla ska kunna vara delaktiga, känna gemenskap och empati för varandra, byggt upp ett samhälle utifrån en solidarisk och jämställd grundsyn.

För mig finns inget finare budskap än att vi ständigt ska strida och stötta alla, för att kunna leva ett gott och bra liv, oavsett var man befinner sig på samhällsstegen, från den enskilde företagarens, näringslivets som den arbetslöses, sjukes eller uteliggarens svårigheter och problem.

Jag menar att detta budskap är hållbart i alla decennier och över alla generationsgränser därför ska vi fortsätta kampen för både utveckling och jämlikhet, inte antingen eller.

Om vi sossar lämnar ”walk over” och partiets ideologi inte längre finns representerat i vårt samhälle kommer makten att övergå till enskilda och bara bli en kapitalmakt som i alla sammanhang är ett hot mot demokratin.

Så länge minsta orättvisa råder, så länge trygghet och frihet inte gäller alla – så har vi sossar en självklar uppgift.

Vi måste med varm hand överlåta ”valfrihetsegotrippningen”, ”kan-klara-själv-politiken” och ”privatiseringshysterin” till borgarna.

Vår vision måste bygga på och vara grundläggande för att alla ska kunna lita på att välfärden finns för alla när den som mest behövs – i barndomen, vid sjukdomar och när vi blir gamla.

Det är bara trygga människor som vågar möta det nya och okända därför måste vi arbeta för framtiden med ökad trygghet och ökad jämlikhet.

Elisabet Yngström (S)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons