Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Balkongerna splittrar oss

/
  • Inglasade balkonger eller inte inglasade balkonger? Det är frågan i Lugnvik.

Annons

Balkongprojektet i Lugnvik splittrar medlemmarna. I en insändare våren 2015 framfördes en beskrivning som inte stämde annat än utifrån skribentens egna egoistiska och subjektiva bedömningar. Vi övriga mer än 95 procent av medlemmarna börjar tappa tålamodet på det fåtal personer som genom överklaganden och juridiska finter försöker förhindra en utbyggnad av nya balkonger. Balkonger som äntligen efter mer än fyrtio år kommer att kunna användas just som balkonger. Inglasade ger de oss äntligen möjlighet att sitta ute även på övre plan med en kopp kaffe eller en måltid, troligtvis fem till åtta månader av året, även om det är soligt men blåsigt.

Vi från vår sida vill ge de tre styrelserna uppmuntran och erkännande för deras kompetens och arbete enligt demokratins grundprinciper, bland annat med möten, information och visningar.

De tre föreningarnas stämmor har med 83, 87 och 90 procents majoritet beslutat enligt styrelsernas förslag. Deltagare på stämmorna har varit fler än 150 röstberättigade medlemmar. Stämmornas beslut fattades med mer än den kvalificerade majoritet som krävs enligt stadgar och bostadsrättslagen. Dessutom har stämmobesluten godkänts av hyresnämnden som har domstols status.

Vi är nu mer än 500 ilskna medlemmar som vill påminna er fem som överklagat att det finns mojlighet att flytta om ni inte kan respektera demokratiska beslut. Bostadsrätt är förmodligen fel boendeform för er med era principer.

Vi vill påminna om att alla handlingar hos byggnadsnämnden är offentliga, där framgår motståndarnas argument m.m.

Ett citat av Paul Henri Spaak. "Dumheten är den egendomligaste av alla sjukdomar. Den sjuke lider aldrig av den. Det är andra som lider svårt".

Ilskna och förbannade medlemmar

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons