Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ät rätt för miljön

/
  • Köttkonsumtionen i landet har stadigt ökat till drygt 85 kilo per person och år. Något som förvånar, med tanke på hur skadligt det är att äta animalisk föda, enligt insändarskribenten.

Jag trodde att medvetenheten om hur man bör leva ökat betydligt de senaste decennierna. Därför blev jag häpen och förfärad över att köttkonsumtionen i vårt land stadigt ökat till drygt 85 kilo per person och år.

Annons

Det torde sedan länge vara allmänt känt att animalisk kost är väldigt skadlig då det orsakar bl a hjärt- och kärlsjukdomar, och på senare tid har massmedia äntligen rapporterat om att köttproduktionen är förödande för miljön och orsakar klimatförändringar.

Dock häpnar jag främst över att så många fortfarande blundar för det horribla lidande djuren utsätts för innan de hamnar på tallriken.

Varför äta muskler från djur när man istället kan äta sund mat från växtriket? Det är nödvändigt att frångå den destruktiva animaliska osten, och övergå till vegetarisk kost vilken gynnar denna planet och alla levande varelser som bebor den.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons