Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ärlighet varar längst

Annons

Om länsstyrelsen anser att det är lättare att skilja på äpplen och päron, än på mygg och kameler, det får de själva avgöra. Men många människor är dock fundersamma över deras agerande (eller brist på sådant?) när det gäller det aktuella kraftledningsbygget över fjället mot Norge. Personligen så är jag dock inte alls överraskad.

Efter att ha följt samma länsstyrelses behandling av Bergs kommuns planer på ett större v/a-projekt i den södra delen av kommunen så börjar jag att tro att det är deras normala agerande. Tar man inte saker och ting på riktigt allvar?

Den ansökan angående v/a-projektet som nu finns hos miljödomstolen är nämligen i högsta grad tillrättalagd för att den skall bli godkänd och det vet länsstyrelsen mycket väl om. Inte så att ansökan är ”sockrad” på något sätt. Tvärtom. Den torde i stället ”dofta ganska gott av såpa” eftersom kommunen noga har sett till att alla obekväma uppgifter har ”städats” bort för att dessa inte skall komma fram i dagsljuset och förhindra ett eventuellt godkännande.

Att man i rådande situation uppträder en aning desperat från kommunens sida kan jag mycket väl ha en viss förståelse för. Men länsstyrelsen ...

När jag växte upp (det är för all del ganska länge sedan) så fanns det ett ofta använt uttryck: ”Ärlighet varar längst” och jag tror att de flesta också försökte leva efter detta. I dag är väl detta uttryck bortglömt, eller åtmistone väldigt urvattnat och leder väl bara till hånfulla skratt. Man behöver ju inte vara någon ”expert” för att se hur det moderna samhället i stället prioriterar den raka motsatsen. För hur ofta är det inte som ”oärlighet lönar sig bäst” i dag. Eller?

J Den ansökan angående v/a-projektet som nu finns hos miljödomstolen är i högsta grad tillrättalagd för att bli godkänd.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons