Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Årets snöröjning är under all kritik

Ännu en gång har kommunen missat i upphandlingen.

Att Östersunds kommun har dåliga inköpare eller underlagsbeskrivare vet vi från många upphandlingar som kostat oss skattebetalare ibland stora onödiga pengar.

Annons

Och ännu en gång har man missat detta då det gäller upphandlingen av snöröjning på Frösön,

Jag har bott på Byvägen i 27 år och aldrig tidigare fått min infart igenplogad med en stor isvalk av nysnö. Nu har man bytt entreprenör och då skall vi Frösöbor finna oss i att ha snön över våra infarter plogad så att man inte kommer vare sig in eller ut. Jag kan inte förstå varför man inte tittar på vad man får för pengarna eller hur den traktor som plogar är utrustad

Att tidigare utföraren har rätt grejor med en läpp som han drog bort snösträngen med när han passerade det verkar inte kommunen ta notis om att den som tar över också bör ha det på sina fordon. Redan när första snön kommit så är Nybovägen tydligen helt bortglömd. Den har det alltid tidigare varit prio på så att vi som bor överst på Frösön kan ta oss hem. Nu har tydligen det upphört. Varför?

Jag tror som vanligt så har antingen kommunens anläggsberkrivare inte skrivit i snöavtalet vad som skall ske eller så tycker man att Frösöborna skall fixa det själva. Men som jag ser det så är det väl som vanligt en miss i upphandlingen, vilken vi fastighetsägare nu får ta kostnaden för.

Men det är val nästa år så det kanske är den vägen man skall gå för att politiker och kommunledning skall bry sig om oss som bor här man kan ju undra.

Sten

J Jag har bott på Byvägen i 27 år och aldrig tidigare fått min infart igenplogad med en stor isvalk av nysnö.

Sten

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons