Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Är vinden Åres framtid?

/
  • Vem tar hand om kraftverken när de har tjänat ut? Ska de stå kvar som de två i Kall, som inte snurrat på 25 år, undrar insändarskribenten. (Bilden  från Stamåsen).Foto: Anaton Enerlöv

Annons

Har alla Åres företagare valt er, Peter på Tott och Martin i Kall, att övertyga Åres kommunpolitiker att vindkraftsparken i Moskogen är Åre kommuns stora framtid? Är alla företagare helt eniga om att förstöra ett av Sveriges vackraste naturområden, det som vi så gärna vill erbjuda hela Nordeuropas befolkning. Vi är ju snart det enda området som inte störs av vindsnurror med bara 20 års livslängd.

Vem tar hand om dom sen? Ska de stå kvar som de två i Kall, som inte snurrat på 25 år?

Ni slipper dessutom se snurrskogen stå där och blinka dag och natt, för Moskogen syns inte från Kall och Åre. Är det därför ni kunnat ta på er uppdraget att trycka dit kommunpolitikerna så totalt. Och varifrån har ni hämtat uppgiften om att en majoritet av kommunmedborgarna sagt ja till Moskogen?

Jag tror absolut att Västjämtland/Åre som naturvackert rekreationsmål helt försvinner med detta projekt. Vill ni verkligen det? Att vi inte har något speciellt att erbjuda utan bara en snurrskog? Tycker ni verkligen att detta är en framtid för Åre kommun?

Försök i stället att göra det bästa av era anläggningar, en utebliven vindpark i Moskogen kommer inte att försämra er situation. Tvärtom, med lite eftertanke.

Ingmar

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons