Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Använd huvudet nästa gång ni röstar

Annons

Socialdemokraten Göte Murén säger att Stortorget kommer att värmas med ”spillvatten”, men det är fel utan det är returvatten och det gör bara uppvärmningen mikroskopiskt billigare.

Men Göte, (S) påstår ordagrant: ”Det är positivt att ta tillvara på värmen i stället för att kasta bort den”.

Vore detta sant hade uppvärmningssättet varit genialiskt, men det är det inte. Men fakta är att det returvatten som torget kommer att förbruka har ett marknadsvärde av 1,2 miljoner kronor.

Nu ska Jämtkraft sponsra med hälften. Den kostnaden hamnar också på kommunens axlar eftersom kommun äger Jämtkraft.

Jag tycker att torget är fint, men med en sanslös byggkostnad på 40 miljoner plus en uppvärmningkostnad på minst 37,7 miljoner de kommande 30 åren så kan jag inte njuta av det.

Storsjöbadet är ett annat huvudlöst exempel där ledande politiker skjutit sig i foten och kommuninvånarna får betala sjabblet. Visst är våra kommuner fulla av tjänstemän som inte gör ett bra jobb men det är ni som politiker som är ytterst ansvariga och har tillsatt dem, så skyll inte ifrån er.

Jag är inte emot storinvesteringar om de är befogade. Ska kommunen väl bygga om till exempel en gata, passa då på och blanda in alla andra intressenter och se över avlopp/bredband/fjärrvärme med mera under markytan så att inte gatan behöver grävas upp flera gånger efter varandra som ofta händer.

Många kommunala projekt tycker jag har en prägel av att politiker vill skapa landmärken som markerar deras politiska era som invånarna får betala för. Med den mentaliteten har vi snart uteliggare och då kan det faktiskt vara motiverat att skruva upp värmen på torget så att dom kan ligga där.

Medborgare, använd huvet nästa gång ni röstar!

 Per Hansson, Nälden, ”Förnuftspartiet”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons