Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äntligen någon som bryr sig

Annons

Ett stort tack till dig Tina som engagerar dig för de äldre. (Reportage i LT 6 februari).

Har de som jobbar med mat i våra kök ingen yrkesstolthet längre och tror man att det inte är så noga vad som serveras och vad det smakar av maten till de äldre och även till barnen?

Och vad gör och vilket ansvar har den kostansvariga i kommunen?

Varför serveras det Lätta till barnen som absolut inte ska äta sådant? Vet den kostansvariga vad det innehåller? (Men det kanske inte är så noga, det är väl billigt). Men det finns aceton, natronlut och blekmedel med mera. Visst hörs det nyttigt?

Vet den kostansvariga vad korv innehåller? Jo, 50 procent av allt annat än köttråvara.

Våra barn blir mer och mer allergiska, det är kanske inte så konstigt med all skit som tillsätts vår mat.

Det finns bra mat, så varför ska det alltid sparas på våra barn och våra ”gamla”?

Det ska vara så lite tillsatser som möjligt i vår mat, men tror ni att det är bättre med tillsatser än riktiga råvaror?

Dagens höjdpunkt är ju att äta och då ska det se gott ut, smaka gott och vara nyttigt.

Skulle ni politiker som bestämmer vilja ha passerat fläsk i pannkakan för att någon av er har dåliga tänder? Ni blir väl gamla ni också och då vet ni vad som väntar er!

Och vården är det nog lite si och så med. Många som jobbar där skulle nog ha ett annat jobb och inte med människor som är beroende av er. Många gör ett jättebra jobb, men tyvärr inte alla.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons