Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äntligen konkurrens

Annons

Nu har vi äntligen fått ett komplement och en konkurrent som strider mot Ica om prisnedsättning och kunder.

Namnet är Tempo.

Jag kan bara beklaga att varken ÖP eller arbetartidningen LT hade tid att närvara vid de förhandlingar som hölls när Konsum i Svenstavik lades ner. Jag ringde, men skribenterna hade annat att göra. Jag undrar än i dag varför det inte blev större och fler protester över det dåliga beslutet att lägga ner Konsum (kooperativa) i Svenstavik.

Nu har vi facit. Den vinst som Konsum tänktes göra blev en förlust, men det gör väl ingen skillnad, varken till eller från, för det är alltid konsumenterna som får betala, och vem annars.

Konsums nya väg att gå, är att göra så stor vinst som möjligt. Det var annat ljud i skällan då (kooperativa) Konsum startade.

I Svenstavik blev det barnfamiljer och pensionärer som fick betala priset för konsumledningen utomordentligt dåliga beslut. Vi blev då den enda kommunen i Norrland som inte hade en konkurrerande verksamhet mot privat dagligvaruhandel. Jag utgår från att Konsum är konkurrerande gentemot privathandeln?

Den handlingsförlamade och av beslutångest drabbade kommunledningen fanns inte till. Då berikade jag kommunledningen med blomsterkvast.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons