Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äntligen en relevant fråga

Vid senaste landstingsstyrelsesammanträdet frågade vänsterpartisten Monalisa Norrman: ”Vad är det för fel på systemet som inte reagerar på de politiska beslut som fattas”?

Annons

Bra att du efter så många år i landstingets politiska ledning, äntligen ställer denna relevanta fråga. Svaret är enkelt, om det nu inte är så att du inför dig själv ”i hemmets lugna vrå” redan vet svaret, men inte kan berätta det för dina väljare, eftersom att du då skulle avslöja det orimliga i ditt eget partis ekonomiska och politiska ideologi. Svaret är att landstingets ekonomi grundar sig på ett planekonomiskt tänkande, alltså den typ av ekonomiskt system som de forna öststaterna byggde på. Som gammal vänsterradikal, bör väl Norrman, om någon känna till hur ett sådant system fungerar?

Saknas belöningssystem och påtryckningsmöjligheter i en organisation som vad vårt landsting är, ja då blir det ganska svårt för oss, att också kunna utkräva följsamhet av de verksamheter vi politiker fastställer ramarna för. Konstigare än så är det inte Monalisa. Jag lade redan för två år sedan förslag om att införa ”piskor och morötter” för att på så vis skapa bättre följsamhet av våra beslut. Monalisa Norrman var en av motståndarna till detta, rejält uppbackad av S och Mp. Resultatet av det motståndet har nu Monalisa Norrman fått direkt i sitt eget knä.

Christer Siwertsson (M), gruppledare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons