Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ansvarslösa borgare i BoU

Annons

På insändarsidan i lördags försöker de borgerliga företrädarna i Barn- och utbildningsnämnden att beskriva socialdemokraterna, vänsterpartiet och miljöpartiet som värnare av administration och byråkrati.

När de på nämnden föreslår att de kan spara 12,7 miljoner kronor på administration så som rektorer och skolområdeschefer, då utan att veta vad rektorer och områdeschefer gör, har de i sitt budget- förslag beskrivit konsekvenserna på tre rader.  

Vi frågar givetvis vilka konsekvenser ett sådant beslut skulle få för kärnverksamheten, verksamheten på golvet.  

De har inga svar. De har inte gjort någon analys, trots att de också har hjälp av förvaltningen att ta fram siffror och konsekvenser. De har inte ens frågat!  Det är ansvarslöst.

Varje besparing som majoriteten föreslagit har en gedigen konsekvens- och riskanalys som beskriver vad som i värsta fall kan hända, när nämnden ska spara 39 miljoner på barn och unga under 2010.

Att vara seriös och ansvarstagande, i en hårt ansatt ekonomi, kräver ett aktivt arbete och helhetstänkande, det går inte utan diskussion att med ett pennstreck ta bort 12,7 miljoner kronor.

Ta ansvar för de besparingar vi måste göra och för att göra det bästa av ett ekonomisk läge som slår mot alla i vårat samhälle.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons