Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ännu ett förlorat år för rättvisan

Annons

År 2009 är snart slut. Det blev ännu ett förlorat år för rättvisan. De rika har dragit ifrån ännu snabbare än förut, deras banker skyddas från konkurs av finansministern.

Samtidigt tvingas sjukskrivna vända sig till socialtjänsten och samhällets svagaste trakasseras till följd av hårdare regler för Försäkringskassan.

Är det såhär politiken ska se ut?

Rika räddas undan med gigantiska statliga stödpaket medan varje skola, varje fritidsgård, varje busslinje slimmas till max.

Nästa år är det val. Då vill vi ha möjlighet att välja något annat, inte mer av samma nedskärningar som nu. Pengarna finns! Börsbolagen delar ut över 100 miljarder kronor i aktieutdelning i år.

Skattekvoten, skatternas andel av ekonomin, har minskat och därmed utrymmet för offentlig välfärd. Men våra behov av välfärd krymper inte. Det innebär att vi antingen får betala mer med avgifter, eller att det inte blir någon välfärd alls.

Vi vill inte välja mellan avgiftsfinansierad välfärd eller ingen välfärd alls.

Vi vill att det ska finnas utrymme för både löneökningar inom offentlig sektor och fler fritidspedagoger och tätare bussturer. Fram för den verkliga valfriheten 2010!

Thomas Andersson,

Ung Vänster Östersund, Nisse Sandqvist,

Ung Vänster Östersund

J Nästa år är det val. Då vill vi ha möjlighet att välja något annat, inte mer av samma nedskärningar som nu.

Thomas Andersson, Nisse Sandqvist

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons