Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ännu en död alkoholist – missbruksvården borde ha tagit ansvar

Annons

Ännu en människa har dött av alkoholmissbruk i Strömsund. En människa med sörjande anhöriga som lidit med sin svårt sjuka släkting under många år. Ett människoliv som hade gått att rädda om den så kallade missbruksvården tagit sitt ansvar!

Alkoholism är en sjukdom som gör att den som insjuknat blir en fara för sitt eget liv. Det handlar inte om brist på vilja eller karaktär. Det handlar om en psykisk sjukdom som kallas kemiskt beroende.

De första funktioner som slås ut i hjärnan på den drabbade är det sunda förnuftet och därmed viljan. Detta går att jämföra med en kemisk hjärntvätt.

Det finns fungerande behandlingar mot sjukdomen och det finns människor som genomgått denna behandling/avprogrammering och vet att den fungerar! Men sociala myndigheten vill inte veta hur vi har burit oss åt!

Vi har bjudit in dem som arbetar med problematiken till öppna möten i vår självhjälpsgrupp, men de har inte visat något som helst intresse för att ta del av den kunskap vi besitter. En människa som är en uppenbar fara för sitt eget liv kan omhändertas enligt lagen om LVM. Det finns många människor som håller på att gå under och dessa människor har barn, föräldrar, syskon och vänner som också mår fruktansvärt dåligt av situationen.

Sluta att leka med människoliv och lyssna på oss som vet vad det handlar om.

Lena Eliasson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons