Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alliansens klena förklaring

Moderaterna Jönsson, Mattsson och Quicklund försöker nu förklara varför regeringen är för långsam, ger för lite och tänker kortsiktigt.

Annons

Under hösten 2008 signalerade kommunerna att deras skatteintäkter för 2009-2010 och 2011 skulle sjunka så pass mycket så att stora neddragningar väntade i välfärden. Detta ignorerades ända fram till hösten 2009.

I en djup ekonomisk kris som i dag är en arbetskris måste man agera snabbt. Regeringen fortsatte sin ”sänka skatten politik” kraftigt för höginkomsttagare och för de som arbetade.

När regeringen väl kommer med besked till kommunerna, då är det för lite och framför allt finns inget längre perspektiv.

Ordning och reda i skolan och ordning och reda i ekonomin får man inte genom att ta bort ledningen! Det har till och med skolministerns utryckt genom att rikta mer pengar till utbildning av rektorer.

Ordning och reda får man genom att ta ansvar, tänka och agera långsiktigt och framföra allt agera kraftfullt när krisen står för dörren. Ännu en gång försöker Jönsson, Mattsson och Quicklund lägga en dimridå över alliansregeringens agerade  som är för sent, för lite och för kortsiktigt.  

Vi som leder Östersund tvingas därför till besparingar i den, av skatter, finansierade välfärden.

Björn Sandal (S)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons