Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alliansen skyller ifrån sig för vad de gjort

Annons

Återigen har det varit braskande rubriker kring försäkringskassans hantering av sjukskrivna i samband med utredningar och utbetalningar. Ansvarig minister för dessa frågor som är Kristina Husmark-Persson står i veckan i varenda tabloid och uttrycker sin ilska över att myndigheten inte fungerar. Man kan undra var hon tillbringat de sista tre åren.

Alliansregeringen har på ett mycket framgångsrikt sätt slagit undan benen på ett antal tusen medborgare med sina experiment. Att nu gå ut och skylla sitt eget misslyckande på försäkringskassans personal är vidrigt.

Ta det politiska ansvaret för detta vansinne. Man har från alliansens sida halverat sjukvårdsavgiften och kraftigt ökat den allmänna löneskatten. Detta innebär att följden blir att mindre pengar går till att hantera bland annat försäkringskassans verksamhet medan man ägnar sig åt att sänka skatten för de friska som redan har det ganska bra.

Att i ett sådant läge när man lagt på den anställda inom försäkringskassan en arbetsbörda som inte finns like till i Sverige gå ut och klaga på ärendehanteringen är ett riktigt skott i foten. Har ni hört talas om uttrycket skjut inte budbäraren

Det är val i höst och alliansens politiker har börja vädra sina åsikter. Ett bra råd, ställ frågan till era lokala allianspolitiker om det är så här vi ska behandla våra medmänniskor som hamnat i de sociala skyddsnäten. Alla har vi väl nära och kära som går runt och mår dåligt av behandlingen som alliansregeringen kokat ihop.

Roger Johansson, GS facket avd 14, Mellannorrland

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons