Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alliansen missar pensionärerna

Annons

Mats G. Nilsson och Ola Sundell, båda moderata riksdagsmän hyllar verk-ligen Alliansens pensionärspolitik. Jag bestrider inte redovisade inkomstförstärkningar för 2009. Exempelvis har skattesänkningen gett mest till de med sämst pension. Pensionärer i mellanskiktet är de stora förlorarna. Dessa får mellan 70 och 130 kronor i månaden. Inte mycket att hurra för mina herrar.

De arbetande har däremot fått rejäla jobbskatteavdrag. Och varför olika skattesatser för olika grupper?

Vill man arbeta efter 65 år är villkoren goda även för oss. Men man kanske inte vill arbeta för all evig tid. De flesta är säkert nöjda vid 65.

Herrarna har inte redovisat en pensionärsgrupp, nämligen de med sjukersättning där jag själv ingår.

Här har inkomstutvecklingen varit usel i många år. Mellan åren 2004 och 2008 har min egen inkomst höjts med 486 kronor netto. Detta är så uselt att herrarna kanske inte tror mej.

Denna dåliga utveckling härrör från att vi följt prisbasbeloppet vilket varit sämre än följsamhetsindexet som gällt för ålders-pensionärerna.

Framtiden ser nu också mörk ut vad gäller följsamhetsindexet med anledning av finanskrisen. Redan 2010 spås pensionsbromsen slå till. För pensionärer i mellanskiktet kan det bli 400 kronor mindre i månaden. Utan att överdriva – detta blir inte gynnsamt för Alliansen i samband med kommande val. Var så säker på det.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons