Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alliansen hotar Ragundas framtid

Svar på Christer Siwertssons inlägg den 17 mars.

Annons

Det kaos som nu råder i Ragundas förvaltning är en arbetsmiljöfråga som omgående måste lösas annars kommer det att bli ett fortsatt hot mot alla offentligt anställda.

”De fyras gäng” hävdar också att kommunalrådet och kommundirektören har för stor makt men de lägger inga förslag på vilken delegation som ska tas bort.

Sedan jag blev kommunalråd, efter 30 års politisk erfarenhet, har vi alltid rekryterat kommunchefer tillsammans med samtliga partier.

Inget parti har egen majoritet därför har vi inrättat fem beredningsgrupper med fem ledamöter, för varje verksamhetsområde, där Socialdemokraterna har två mandat, centern ett, alliansen ett och vänstern ett mandat. Alltså har oppositionen majoritet i samtliga beredningar vilket visa på att det inte handlar om makt.

Tanken med att dessa beredningsgrupper bildades var att både tjänstemännen och jag ville vara lyhörda för allas ståndpunkter och förslag.

Här har alla chansen att i en mindre grupp få gedigen information inom sitt intresseområde och dessutom påverka förslagen till kommunstyrelsen, men från dessa möten uteblir man.

Ljusberg och jag delar samma synsätt, våra tjänstemän har rätt att få en tydlig delegation för sin yrkesutövning och chansen och utveckla sina verksamheter, som ”de fyra” heller inte accepterar, och under sådana förhållanden kan inte en kommunchef leda kommunen.

Jag sörjer inte över min egen situation utan det är dessa fyra personers syn på de offentligt anställdas roller, deras cyniska synsätt och uppdelning av verksamheterna i närande och tärande sektor, som är så skrämmande att det är ett hot även för vår framtidsutveckling.

Elisabet Yngström (S),kommunalråd, Ragunda kommun

JDet är dessa fyra personers syn på de offentligt anställdas roller, deras cyniska synsätt och uppdelning av verksamheterna i närande och tärande sektor, som är så skrämmande att det är ett hot även för vår framtidsutveckling.

Elisabet Yngström

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons