Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alliansen gör budget för utslagning

Alliansen har presenterat sin budgetproposition, en budget för ökade klyftor och utslagning.

Annons

En budget mot miljö- och klimatarbete, och mot ett hållbart samhälle.

I stället för att satsa pengar på klimatinvesteringar som både skulle skapa jobb och minska energikonsumtionen, så väljer regeringen att låna 10 miljarder till skattesänkningar för dem som arbetar. Regeringens argument för detta är att låg- och medelinkomsttagaren ska få ökad motivation att jobba samtidigt som man stimulerar konsumtion, vilket i sin tur ska leda till nya jobb. Vi menar tvärtom att det ger få jobb och att det blir väldigt dyrt för varje arbetstillfälle det skapar. Dessutom kommer inte sjukskrivna, föräldralediga, arbetslösa få ta del av skattesänkningarna.

Det kommer också att leda till att vi missar chansen att göra stora investeringar i energieffektivisering och infrastruktur, något som i sin tur skulle spara både pengar och miljö. Borde inte moderatregeringen, som nu har hög svansföring i klimatpolitiken, tänka ett varv till? Att värna klimat och miljö betyder att arbeta för solidaritet och hållbarhet, och inte för ökad konsumtion till varje pris.

Trygghet och motivation betyder inte en hundring mer i plånboken, utan att barnen på förskolan har personal som ser dem, att de äldre får en god omsorg, eller att räddningstjänsten fungerar när man behöver den.

J I stället för att satsa pengar på klimatinvesteringar som både skulle skapa jobb och minska energikonsumtionen, så väljer regeringen att låna 10 miljarder till skattesänkningar.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons