Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alliansen blundar för vårdens problem

Annons

Återigen ser vi hur alliansen i landstinget inte vill ta ansvar för de beslut de själva varit med att fatta. Att gömma sig bakom oss i majoriteten när omställningsarbetets konsekvenser blir verklighet är fegt och ynkligt. Och att dessutom kalla omställningsarbetet för en lek med siffror och teoretiska modeller är ett hån mot alla som brottats med alla svåra överväganden.

Om de borgerliga tror att en fördjupad analys av 2009 års delårsbokslut skulle ha räddat situationen är det dags att tänka ett steg längre. Att på fullaste allvar påstå att denna enda åtgärd skulle förbättra situationen är att blunda för problemet och skulle snarare dra ut på denna nödvändiga process.

Den borgerliga alliansen hävdar att ett utökat arbete med bland annat palliation, stroke- och hjärtsjukvård, samt psykiatri ska hållas tillbaka, medan de i nästa andetag talar om att de ska forma en politik för vård och långsiktig utveckling för länet. Det rimmar riktigt illa.

Vi har väljarnas uppdrag att utveckla vården i Jämtlands län. Gapet mellan vad landstinget kan göra och vad vi har råd att göra, växer med rekordfart. Alliansen i landstinget har en enda lösning och det är att konkurrensutsätta landstingets vårdenheter i tron om att privata utförare ska rädda landstingets ekonomi. Det är snävt och enkelspårigt. Och att inte kunna stå upp emot sin egen regering ser vi som ett svaghetstecken. Länets sjukvård behöver en regering som törs prioritera välfärden och en regionalpolitik som även ger glesbygden trygghet. Sluta grumla problemen som skapas av regeringen genom att skylla på dålig ledning här hemma.

Vårt mål är fortsatt kortade väntetider, en nära sjukvård och en vård fördelad efter behov, men också ett ansvartagande för tuffa beslut i dåliga tider.

Robert Uitto (S),

Harriet Jorderud (S), MonaLisa Norrman (V), Anna Hildebrand (MP). Landstingsråd JLL

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons