Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alla vet att rehab är bra

Kunskapen att effektiv rehabilitering är viktig har funnits i många årtionden.

Annons

För den enskilde betyder rehabilitering möjlig återgång till arbete och att slippa det onda. För näringslivet innebär det kostnadsbesparingar att slippa utbilda ny arbetskraft med mera för att ersätta sjuka medarbetare. För samhället innebär rehabilitering att samhället minskar kostnader för sjukersättningar sjukpensioneringar och så vidare.

Det finns många flera argument varför man skall ha en effektiv rehabilitering. Då förstår jag inte varför man ideligen skär ned på samhällets resurser. Nyligen har beslutats att lägga ned behandlingen med varma bad i Hammarstrand från den 1 januari 2010!

Gäller inte gamla kunskaper om sjukvård och rehabilitering?

Skall kostnadsbesparingar genomföras inom sjukvården måste det vara vansinne att spara på sjuka och drabbade. Det är ett bedrägligt tänkande att spara in på produktionen i en verksamhet. Titta i stället på den improduktiva verksamheten inom organisationen, administration, mellanchefer och tjänstemän. Har man rätt verksamhetschefer, och har de en adekvat utbildning för det jobb de skall utföra? Men en sak ska man ha klart för sig att det blir ett ramaskri från dessa grupper ner man skall genomföra en organisationsförändring.

Politikerna måste se över noggrant var kostnaderna skall sparas effektivt. Det är för enkelt att spara inom de produktiva delarna i verksamhetsområdet. Men enkelt på så vis att de som jobbar i produktionen inte har tid att konstra när deras organisation skall förändras. De har fullt upp att slita med sina arbeten och har inte tid att bråka. Organisationen måste fungera trots alla tokiga beslut.

Gösta Elofsson, Gammelänge

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons