Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äldrelarm i Ytterhogdal

Annons

Vet anhöriga vad Härjedalen tänker utsätta sina gamla människor för? På Svedjegården i Ytterhogdal vill man fortfarande dra ner 6,11 årsarbetare vilket gör ca 10 personer. Det lät bra då de före jul sa att de drog tillbaka alla uppsägningar, men de ska tydligen ändå bort med 6,11. Vi som blir övertaliga ska få jobb på annan ort.

Man ska även bort med tre personal på natten vilket gör att man bara blir två stycken, med följd att om någon ramlar ute på byn efter klockan 22 ska dom bäddas ner på golvet och ligga där tills dagpersonalen börja klockan 6 och kan hjälpa till att lyfta upp. Och detta för att vi har demensboendet Buketten som aldrig får lämnas tomt.Var kommer arbetsglädjen att finnas och hur kommer den personal att må som lämnat den gamle på golvet en hel natt? Är detta den värdighet och respekt våra gamla förtjänar?

Vi är människor med känslor som jobbar inom vården inte maskiner.

Sen har vi det som i dag kallas demensboendet Buketten. Det drivs i dag med olika personal dagligen men enligt all vetenskap, så ska man ha en grupp av personal som alltid jobbar där.

Men inte Ytterhogdal. Där är det 15–20 olika människor per vecka

Kan även tillägga att när vårdtyngdsmätningen gjordes i början av 2009 fanns det ett antal tomma lägenheter på Svedjegården, men att det tillkommit dubbelt så många utestäd på en vecka sen mätningen gjordes, vi är nu uppe i ca 15 städ ute på byn med omnejd, och ett städ kan vara upp till 2,5 mil enkel resa. Vi kör i snitt 50 mil bil varje dag vilket är en heltidstjänst som försvinner i bilåkning och syns igenstans .

Våra gamla behöver en trygg vardag precis som oss andra.

Vill Härjedalens kommun endast bedriva förvaring?

Förtvivlad personal

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons