Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äldre måste få bättre ekonomiska villkor

Annons

I SD:s Sverige ska den äldre generationen njuta av frukterna av den välfärd som de varit med att bygga upp. I vårt Sverige ska landets pensionärer ha värdiga pensionärer som skapar ekonomisk trygghet på äldre dar. I vårt Sverige ska man kunna åldras under trygga och värdiga former och känna sig säker på att få den vård och omsorg som man har behov av. Vårt Sverige är världens tryggaste land att åldras i.

I dagens Sverige tvingas seniorerna se en stadig försämring av sina levnadsvillkor. Hundratusentals svenska pensionärer tvingas att leva på en månadsinkomst som ligger på eller strax över existensminimum. Alldeles för många svenska seniorer drabbas av våld, övergrepp eller fösummelse efter sin 65-årsdag och de har blivit alltför svårt att få tillgång till vård och omsorg för de äldre som inte längre klarar sig själva.

SD vill ha en kraftig förbättring av pensionärenas ekonomiska villkor. De kan inte acceptera att pensionärerna, som under lång tid fått se sina villkor försämras, också skall beskattas hårdare än löntagarna, och därför vill de avsätta 13 miljarder kronor till en rejäl skattesänkning för landets pensionärer.

SD vill ge kommunerna ett statligt investeringsstöd med syfte att snabbt få till stånd en kraftig ökning av antalet trygghetsboenden för de äldre som inte längre kan klara sig på egen hand, men som inte anses vara tillräckligt hjälpbehövande för att få plats på ett särskilt boende. En matreform för våra äldre finns också på programmet, som går ut på att ill ge kommunerna ett statligt stimulansbidrag med syftet att ge så många brukare inom äldreomsorgen som möjligt chansen att varje dag få nylagad, välsmakande och näringsrik mat.

Realist

J Hundratusentals svenska pensionärer tvingas att leva på en månadsinkomst som ligger på eller strax över existensminimum.

Realist

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons