Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Yngström: AfR agerar anmärkningsvärt

Den 26 november sände jag förslaget om ändrade mål och riktlinjer för ekonomiskt bistånd till samtliga ledamöter i Ks så alla skulle få god tid på sig att gå igenom dokumenten innan KS den 15 december.

Annons

Nu återremitterades ärendena på grund av AfR:s och V:s argument att tiden varit för knapp.

Dubbelmoralen och avsaknaden av empati ligger hos AfR och V och är förödande eftersom ingen får ta del av höjningen i nya taxan, dessutom kommer man med efterkonstruktioner för att avhända sig ansvaret för sitt beslut.

Det hade ju varit mer smakligt att AfR och V tagit upp felaktigheterna och lagt ett eget förslag istället i synnerhet eftersom de hävdade att dokumenten inte ens var efterfrågade.

När det gäller de aktuella dokumenten så är de tidigare beslutade i KS, där ingen reserverade sig.

Nu skulle några få ändringar göras som skulle förtydliga inriktningen till fördel för biståndstagarna.

Jag utgår från att KS-församlingen är uppdaterad, lägger egna förslag till beslut, begär tilläggsanslag och påtalar reaktionära felaktigheter men det kom inga andra förslag från AfR och V än att allt var fel från början och att de ville återremittera ärendet som bara innebär en förhalningsprocess.

Vi socialdemokrater tycker AfRs och V handlande verkligen är anmärkningsvärt och beklagar djupt att man i detta läge utnyttjade rätten till att återremitera ärendet när tredje part blir så hårt drabbad.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons