Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Visionslös landstings-ledning

/
  • Landstingsråden Harriet Jorderud (S) och Robert Uitto (S) saknar visioner, enligt debattartikelförfattarna.

Det är många i vårt län som arbetar för att förbättra och utveckla varumärket ”Jämtlands län”, inte minst alla kompetenta och duktiga företagare inom turism och besöksnäringarna i länet arbetar dagligen med varumärket. Här har också både kommunpolitiker och landstingspolitiker ett särskilt ansvar.

Annons

Länet som varumärke, måste förutom en trovärdig information om näringslivet och vad det har att erbjuda också innehålla en trovärdig information om den kommunala och landstingskommunala servicen.  

Viktigt för att människor ska vilja och kunna flytta till vårt län, är att det skapas arbeten och då i första hand inom näringslivet, men minst lika viktigt är att samhällsservicen fungerar och där återfinns sjukvården som något av det viktigaste.Vi har i dag ett landsting som nu styrts i ca 80 år av samma politiska parti, socialdemokraterna. Mycket gott har gjorts av dem under tidigare årtionden, men de senaste tre mandatperioderna har tröttheten hos de socialdemokratiska landstingspolitikerna tagit ut sin rätt och blivit alltmera uppenbar. Borta är visionerna, handlingskraften och det politiska ledarskapet.

Sjukvården i länet står och stampar med långa vårdköer, dålig tillgänglighet och ekonomi, ryckig planering och dålig läkarbemanning på våra hälsocentraler. I ett sådant läge, skulle vi i den borgerliga oppositionen önska, att åtminstone något förslag till förbättringar presenterades av S, V och MP, alltså den politiska landstingsledningen, men icke! I stället uppehåller man sig med att rösta ner i praktiken samtliga förslag till förbättringar som den borgerliga alliansen i landstinget levererar. Ja på punkt efter punkt säger den politiska landstingsledningen nej och åter nej, samtidigt som de själva står helt tomhänta inför en sjukvård som är på väg att falla sönder.

Det minsta vi behöver när det gäller marknadsföringen av länet, är Uppdrag granskning och DN:s och Expressens nidbilder av länets sjukvård och landstingets oförmåga. Det är vi landstingspolitiker som är ytterst ansvariga när det gäller att rätta till dessa nidbilder.

Vi i den borgerliga oppositionen är beredda att ta ansvar för en bättre sjukvård och en positivare bild av vårt län som ett attraktivt besöksmål och något positivt att flytta till. Det kan vi göra på riktigt efter valet 2010, om du som väljare skulle vilja det.

Christer Siwertsson (M)

Gruppledare för den moderata landstingsgruppen

Susanne Wallner (M)

Kandidat i landstingsvalet 2010

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons