Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill sossarna samarbeta?

Trots allt negativt som sker i omvärlden just nu, händer mycket positivt i Strömsunds kommun. Näringslivsklimatet förbättras för varje mätning. Samarbetsprojektet med Norge pågår för fullt.

Annons
Det har öppnats en mängd möjligheter för alla som är intresserade av att gå vidare till högre studier eller för dem som vill starta företag. Vi hoppas mycket på Hjalmar Strömerskolans certifiering som teknikcollege.
Trots allt som händer anklagas vi i en debattartikel den 12 november av socialdemokraterna för att inte ta politiskt ansvar och att vi saknar en långsiktig politisk målbild
Vi påstår att det är första gången i historien som kommunen nu äntligen har politiska mål att arbeta mot. Politiska mål som fullmäktige har enats om och som arbetades fram under tre framtidsseminarier där alla partier medverkade.
Vår ambition har varit att ha ett brett anslag i det politiska arbetet med stor öppenhet gentemot övriga partier, något som har saknats tidigare. Därför blev vi oerhört besvikna på socialdemokraterna när de valde att inte stödja oss i skolfrågan. Istället driver de tillsammans med rd igenom ett förslag som tvingar bort cirka 20 tjänster i skolan. Ett beslut som kommer att få stora konsekvenser på utbildningens kvalitet.
Den 7 november fick alla partier i fullmäktige en inbjudan från socialdemokraterna. Vi kommer att anta deras invit och lyssna på vad de har att säga, men efter deras artikel känns det lite osäkert. Blir vi inbjudna med armbågen?
Karin Stierna, c,
kommunalråd,
Jan-Olof Andersson, m,
kommunalråd,
Lars Edin, fp,
gruppledare
J Vår ambition har varit att ha ett brett anslag i det politiska arbetet.
karin stierna, Jan-Olof Andersson, Lars Edin

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons